Домашен сусамов тахан

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г сусам
80 мл олио от гроздови семки
(слънчогледово олио или зехтин)
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен сусамов таханСусамът се сипва в тава и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбърква, докато стане златист.

2
Домашен сусамов тахан 2След това се охлажда и се смила в блендер или кафемелачка.
3
Домашен сусамов тахан 3Малко по малко се налива от олиото, докато се получи желаната гъстота.
4
Домашен сусамов тахан 4Съхранява се в стъклен съд.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Амада, сусамовият тахан (приготвен по този начин) може да съхраняваш минимум 2 седмици в хладилник.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Предлагам чудесен вариант на сусамов тахан, направен от накиснат суров тахан и блендиран с вода, мед и малко канела. Трайност - до 3 дни в хладилник :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Здравейте, колко време и как може да се съхранява сусамовият тахан?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта