Домашна люта паста „Самбал“

За изтънчен пикантен вкус на всяко печено
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г червени люти чушки
1 глава чесън
4 с. л. олио
50 мл червен винен оцет
220 мл вода
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашна люта паста „Самбал“
Чушките се смилат със семките.
2
Домашна люта паста „Самбал“ 2
Чесънът се накълцва и се запържва в олиото, добавят се чушките и се готви около 5 минути на умерен огън.
3
Домашна люта паста „Самбал“ 3
Налива се водата и се оставя да се редуцира.
4
Домашна люта паста „Самбал“ 4
Накрая се подправя с оцет, посолява се и се сипва в стъклено бурканче. Може да се съхранява около 2 седмици в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
За хора обичащи лютото като мен :) !
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2014
малко ми е лютото, аз съм любител на люто, и то много.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: