Домашна майонеза

Дата: 11.01.2016
Източник: Iveto Kostadinova
ТИТЛА: Чирак
Домашна майонеза
 
Необходими продукти:
1 яйце
8 с. л. олио
1 щипка сол
1 щипка лимонтузу (или 1 с. л. лимонов сок)
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете всички продукти в буркан или в друг съд, подходящ за разбиване.
2
Разбийте сместа с пасатор, включен на високи обороти, като първоначално го държите ниско долу и постепенно започнете да го вдигате нагоре, без да бързате.
3
След като се уверите, че сместа е достатъчно гъста, разбъркайте добре, до хомогенизиране, така че да не остане неразбито олио.
4
Похлупете съда. Съхранявайте в хладилник и се наслаждавайте на вкусна домашна майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2016
няма проблем не и печи пак става вкусна аз я направих със малко повичко олио
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Сложих доста повече олио и пак се получи добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта