Домашна пица с бамя

ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.08.2014
Домашна пица с бамя
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 ч. ч. брашно
7 г мая
2 с. л. зехтин или олио
1 ч. л. сол
1 с. л. захар

за плънката:
400 г бамя
300 г доматен сос
100 г краве сирене
100 г кашкавал
2-3 скилидки пресен чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
За тестото всичко освен брашното се разбърква с 1 ч. ч. (200 мл) гореща вода (топла вода от чешмата) и се оставя за 5 минути покрито. Брашното се изсипва в купа и се омесва с течната смес, докато се получи тесто. След това се покрива с кърпа и се оставя на топло за около час.
2
За плънката бамята се поставя във вряща вода и се вари 15-20 минути. По време на варенето се добавя оцет, за да се избегне слузта, която тя пуска по време на приготвянето си. След като бамята се свари се изцежда и се поставя за няколко минути, да се кипне в доматения сос заедно с чесъна, солта и черния пипер (количеството е спрямо вашия вкус).
3
Домашна пица с бамя 3
След като тестото вече е втасало се разстила в предварително намазнена тавичка и върху него се нанася сместа.При вече добавена смес ни остава единствено да добавим натрошеното краве сирене и да настържем кашкавала. При желание от ваша страна можете да добавите към пицата свежи подправки, пресни домати, яйца или други продукти. Пицата се пече до златен загар на кашкавала и тестото. Сервира се топла (но студена също е много вкусна).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: