Домашна зеленчукова подправка

Много ароматна подправка от свежи зеленчуци, подходяща за супи, яхнии, гювеч и сосове
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 стръка пресен лук
2 стръка праз
1 глава червен лук
300 г моркови
150 г глава целина
40 г сушени домати
2 скилидки чесън
250 г морска сол
1 връзка магданоз
1 връзка девесил


Начин на приготвяне:
1
Домашна зеленчукова подправка
Пресният лук, празът, червеният лук, морковите, целината, доматите и чесънът се почистват, нарязват се и се смилат в блендер за кратко.
2
Домашна зеленчукова подправка 2
Добавя се солта и отново се смила.
3
Домашна зеленчукова подправка 3
Слагат се магданозът и девесилът и пак се смила.
4
Домашна зеленчукова подправка 4
Подправката се съхранява в буркан в хладилник или се замразява за по-дълго във формички за лед.



Съвет:
От посоченото количество продукти се получават 2 бурканчета, всяко от по 400 г.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Алекс, подправката може да се съхранява поне 2 седмици в хладиник. Ние бихме препоръчали да се замрази във формички за лед.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2015
Колко време може да се съхранява в халдилника ?
4.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2015
Страхотна подправка! Винаги имам такава в хладилника! Но не слагам сушени домати.
3.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2015
Ве6ерка, благодаря :) Но въпреки всичко ми се струва, че е повече. По този начин може да се сложи много малко от подправката.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2015
Амада, привет!:) Солта не е много, защото тя \"държи\" подправката, която не е стерилизирана. Без сол тя няма да е трайна! Вече когато готвиш с нея не слагай в манджата друга сол. Не използвай тази подправка, ако в яденето си сложила например готова кайма (от пакетчета), защото там също има предостатъчно сол.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: