Домашни бонбони

По рецепта на Жак Пепен
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2011
Домашни бонбони
 
Необходими продукти:
500 г черен шоколад
2 големи жълтъка
3 с. л. краве масло
1 с. л. тъмен ром
30 мл кафе “Еспресо“
50 г какао
50 г печени, обелени лешници


Начин на приготвяне:
1
Домашни бонбони

Половината от шоколада се разтопява на водна баня.


2
Домашни бонбони 2

Съдът се дърпа от огъня и се добавят жълтъците, маслото, рома и кафето, при непрекъснато бъркане. Сместа се оставя за 1 час да се охлади и да се стегне.


3
Домашни бонбони 3

На дъното на тава се слага хартия за печене. От шоколадовата смес се оформят топчета, който се поставят във формата и отново се връщат в хладилника за един час.


4
Домашни бонбони 4

Останалият шоколад се разтопява на водна баня. Сваля се от котлона и се оставя за 10 минути. Бонбоните се потапят в разтопения шоколад, вадят се с вилица, овалват се в какао, или лешници. Могат да се оставят в първоначалния си вид. Охлаждат се преди консумация.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
Ммного добро .. !
3.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Бонбоните наистина станаха много вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
Станаха уникални. Една бонбона и си си взел сладкото за целия ден. :))
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Непременно ще ги пробвам бонбоните.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: