Домашни кълнове

Приготвянето им не трябва да ви плаши, защото не е сложно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г боб мунг (зелена соя) или леща
1 л вода


Начин на приготвяне:
1
Домашни кълнове
Бобът се накисва от вечерта в 1 л студена вода в дълбока купа и се оставя да набъбне за 1 денонощие.

2
Домашни кълнове  2
След това се измива под течаща вода, отцежда се и се слага в марля. Прави се вързопче, което се поставя в дълбока тенджера.
3
Домашни кълнове  3
Покрива се с капак и се оставя за едно денонощие на топло място, за да покълне.Колкото повече стои, толкова по-големи стават кълновете. Периодично може да се полива с вода.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2013
Направих си кълнове от лимец, които станаха страхотни. Преди се бях опитвала, но неуспешно. Предполагам, че в тенджерата на тъмно и топло няма как да не станат. Ако някой е решил да си купува специален уред за покълване, да изпробва този начин преди да реши да дава пари за нещо, което е толкова лесно и достъпно в домашни условия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
Елица сготви Брауни
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: