Домашни кренвирши от свинско месо

Дата: 04.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинско контрафиле
250–300 мл животинска сметана
2 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. смлян бахар
свински черва
за опушване:
200 г ориз
50 г кафява захар
4 дафинови листа
2 звездовидни анасона
1 пръчка канела
 

Начин на приготвяне:
1
Домашни кренвирши от свинско месоМесото се почиства от ципите, нарязва се на кубчета и се оставя в хладилник поне за час.
2
Домашни кренвирши от свинско месо 2След това се смила много добре в изстудена купа на блендер, докато стане на пюре.
3
Домашни кренвирши от свинско месо 3Малко по малко при постоянно разбиване се наливат сметаната и 200 мл вода, също много добре охладени. Овкусява се със сол, черен пипер и бахар. Прибира се във фризер за 15 минути.
4
Домашни кренвирши от свинско месо 4Червата се накисват в студена вода за около 20 минути.
5
Домашни кренвирши от свинско месо 5След това се пълнят с месото и се оформят кренвирши.
6
Домашни кренвирши от свинско месо 6Пошират се на 70 градуса за 15 минути и веднага се потапят в леденостудена вода за 5 минути.
7
Домашни кренвирши от свинско месо 7В съд, покрит с алуминиево фолио, се сипва оризът, смесен с канелата, анасона, захарта и дафиновите листа.
8
Домашни кренвирши от свинско месо 8Отгоре се слага скара, а върху нея – кренвиршите. Опушват се на умерен огън за около 15 минути.


Съвет:
Всички продукти за кренвиршите трябва да са леденостудени, за да се получи хомогенна смес. По този начин може да направите кренвирши със същото количество пилешки гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Златка, оризът с подправките се слага в съд на котлона, а отгоре върху скара се слагат кренвиршите и се похлупват с капак.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2016
Понеже не съм гледала цялото предаване не разбрах съда с ориза и другите подпрсвки на котлона ли се слага и върху него кренвиршите и така се опушва или по друг начин ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта