Домашни наденички със салата от патладжан и мента

Дата: 02.09.2011
Източник: Бон Апети
Домашни наденички със салата от патладжан и мента
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо от плешка без кост
1 м свински черва
6 скилидки чесън
2 щипки сухо чили
5 г риган
10 г кимион
5 г кафява захар
5 г черен пипер
20 г сол
50 мл вода
за салатата:
6 патладжана
500 г цедено кисело мляко
4 скилидки
5 стръка мента
50 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Домашни наденички със салата от патладжан и мента
Червото се измива със студена вода и се слага в чиста вода, докато дойде време за пълненето. Водата за наденичките се затопля и в нея се слагат чилито, риганът, кимионът, черният пипер, захарта и солта. Когато водата кипне, съдът се сваля от огъня.

 


2
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 2
Чесънът се обелва и се пасира със сместа с подправките.


3
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 3
Месото се накълцва наситно.


4
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 4
Слага се в купа, добавя се водата с подправките и се омесва добре, до хомогенизиране. Оставя се в хладилник за 30 минути.


5
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 5
Червото се нанизва на накрайник на машина за пълнене. Отгоре се подава от каймата. Когато червото се напълни 3–4 см, краят му се връзва.


6
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 6
Пълненето продължава и когато наденицата стане с размер 15 см се усуква 4–5 пъти. В червото не трябва да остава въздух, но ако все пак се образува мехур, той може внимателно да се спука с клечка за зъби. Така се пълнят и останалите наденици.

 


7
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 7
Отново се оставят за 15 минути в хладилник. Пекат се на скара, като температурата не трябва да е много висока, за да не останат сурови отвътре.

 


8
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 8
Патладжаните се пекат на скара цели, като във всеки се прави малък прорез, за да не се спукат.  Когато са готови се свалят от скарата, оставят се да изстинат и се обелват.

 


9
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 9
След това, се нарязват наситно.


10
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 10
Патладжаните се разбъркват с млякото. Добавят се наситнената мента и чесънът, стрит с малко сол на пасата.

 


11
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 11
Овкусява се със зехтина, лимоновия сок, сол и пипер и се разбърква добре.


12
Домашни наденички със салата от патладжан и мента 12
Наденичките се гарнират със салатата и се поднасят топли.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта