Домашни прасковки

Дата: 24.08.2014
Източник:
ТИТЛА:
Домашни прасковки
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. свинска мас или олио
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
7 ч. ч. брашно
за слепване:
1/2 бурканче сладко или конфитюр
за украсата:
2 бр. безвредна боя (червена и жълта)
20 г захар за поръсване

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата на пяна, добавяме захарта и отново разбиваме добре. Добавяме маста, ванилията, бакпулвера и брашното - до получаване на меко тесто.
2
Разточваме и режем на еднакви кубчета. От всяко кубче оформяме топче, чиято долна страна трябва да е леко плоска - за да стои. Нареждаме топчетата на малко разстояние едно от друго и печем в намазнена и набрашнена тава, в предварително загрята на 180 градуса фурна - до златисто.
3
След като са изстинали, слепваме 2 по 2 топчетата със сладкото. Разтваряме боята в две купи: в едната - червената, а в другата - жълтата.
Потапяме вече залепените сладки до половината в единият цвят за няколко секунди, а след това потапяме и другата половина - в другия цвят. Веднага след това ги овалваме в захарта.
4
Редим ги и ги оставяме да престоят 1-2 часа, за да омекнат. Колкото по-дълго време престоят, толкова по-меки стават.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта