Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем

Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г натурален кyвертюр (горчив шоколад)
200 г млечен шоколад
500 мл животинска сметана
125 мл прясно мляко
500 г черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем
В центъра на малки парчета найлон се поставят коркови тапи, увиват се и се стягат с ластик.
2
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем 2
Сметаната и прясното мляко за трюфел крема се загряват. Щом кипне, сместа се оттегля от котлона.
3
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем 3
Изчаква се каймакът да падне и се добавят начупените на парчета натурален кувертюр и млечен шоколад. Разбърква се, така че да се получи хомогенна смес. Оставя се да се охлади.
4
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем 4
Черният шоколад се нарязва наситно. Половината се разтопява в микровълнова фурна, като температурата му трябва да стане 40 градуса (т.е. леко да пари). Постепенно се добавя останалата част от нарязания черен шоколад, така че температурата да спадне до 28-29 градуса.
5
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем 5
Тапите една по една се топят в шоколада, нареждат се в покрита с хартия за печене тава и се слагат да стегнат в хладилник за 15-20 минути.
6
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем 6
След това ластичетата се отстраняват, махат се корковата тапа и найлонът. Получените шоколадови основи се подреждат в чиния.
7
Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от трюфел крем 7
Във всяка от шоколадовите основи се шприцова трюфел крем и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: