Домашни тарали

Дата: 09.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
200 мл бяло сухо вино
120 мл зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. сол
2 ч. л. сух босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Домашни таралиСолта се разтваря във виното и то се налива към брашното. Прибавят се зехтинът и босилекът.
2
Домашни тарали 2Разбърква се и се замесва гладко тесто, което се оставя да почине за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
3
Домашни тарали 3Тестото се разрязва на парчета, от които се оформят фитили. Те също се нарязват на парчета и от тях се оформят още по-малки фитили, които се завиват като гевречета.
4
Домашни тарали 4Готовите гевречета се потапят в подсолена вряща вода и щом изплуват на повърхността се изваждат, подсушават се и се нареждат в тави с незалепващо покритие.
5
Домашни тарали 5Пекат се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Босилекът може да се замени с риган, черен или червен пипер. Добре е, плотът да е набрашнен, за да не залепнат гевречетата.

Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Таралите са любимите гевречета на нашето семейство. Видях рецептата и веднага си я разпечатах. Направихме гевречетата с дъщеря ми, но с 200гр ръжено и 300гр пшенично брашно, т.е. \"ръжени тарали\". Според мен се получиха добре. Хапнахем ги. Вече нама да си купуваме, а ще си ги приготвямве сами в къщи :) Ще експериментирам с подправките и с различни видове брашно. Благодаря за рецептата!
12.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Страхотно мезе за бирата и Световното :) Става бързо и лесно :)
11.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Направата им отне повече време от планираното, но резултатът беше страхотен. Както се и очакваше - бавно се правят и десет пъти по бързо се хапват. :)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Много са вкусни и ароматни, но отнематат много време докато се оформят. Трябва да има някой да ти помага
9.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2014
Страхотни правя ги 3-4 пъти
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта