Домашно „Негърче“ с кокос

Дата: 25.07.2015
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Експериментатор
Домашно „Негърче“ с кокосДомашно „Негърче“ с кокос
 
Необходими продукти:
за тестото:
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. олио
2 с. л. какао
за глазурата:
200 г пудра захар
1 с. л. какао
5 с. л. кафе (сварено)
4 с. л. краве масло (разтопено)
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях постепенно се добавя киселото мляко, в което е разтворена содата. Сипват се бакпулверът, брашното, олиото и накрая какаото. Бърка се до хомогенизиране.
2
Сместа се изсипва в намазнена с олио тава и се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), до готовност - 20-25 минути.
3
Глазурата се приготвя като в дълбок съд много добре разбъркваме пудрата захар с какаото. След това към тях се добавят свареното кафе и разтопеното масло.
4
Изпеченият кекс се надупчва с вилица и се залива обилно с глазурата. След като изстине се поръсва с кокосови стърготини.


Съвет:
Към съставките за глазурата може да добавите и канела.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта