Домашно приготвени толумбички

Дата: 16.04.2016
Източник: Николай
ТИТЛА: Чирак
Домашно приготвени толумбички
 
Необходими продукти:
за пареното тесто:
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. вода
20-30 г краве масло
за сиропа:
1 яйце
за сиропа:
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода

Начин на приготвяне:
1
Тестото се приготвя, като в съд се сипва водата и се кипва. След това се добавят маслото, захарта и солта. Когато се разтворят се изсипва брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. След това се слага в намазана с олио тавичка, премесва се и се оставя около 6 минути да се охлади. Накрая се добавя яйцето и се разбърква до получаването на гладко тесто.
2
Сместа се прехвърля в пош. Оформят се толумбички, които се пържат на маслена баня, докато се зачервят.
3
Сиропа се приготвя като в касерола се сипват водата и захарта и се кипват, докато леко се сгъстят. След това се оставя да се охлади. Готовите толумбички се потапят в сиропа за около 1 минута.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
://www.youtube.com/watch?v=6o9aFrAA3o8
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта