Домат с мус от сирена, праз и зелен лук

Дата: 08.02.2010
Източник: Бон Апети
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук
 
Необходими продукти:
1 домат (средно голям)
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. захар
1 ч. л. балсамов оцет
1 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1–2 листа маруля
1/4 ч. ч. ситно нарязан праз лук (20 г)
1 стрък зелен лук
1/3 пакетче сирене "Крема" (50 г)
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Домат с мус от сирена, праз и зелен лукДоматът се обелва и се нарязва на шайби, като крайчетата се отделят и се оставят четирите големи.

2
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук 2В купа се смесват заквасената сметана, сиренето "Крема" и ситно нарязаните зелен лук и праз. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук 3Марулята се накъсва наедро и се подрежда в чинията за сервиране. Върху нея се поставя шайба домат, намазва със сместа от сирене, отново се слага домат и така, докато се използват и четирите отделени шайби.
4
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук 4Продуктите за дресинга се смесват в малка купа. Преди да се сервира, предястието се овкусява с готовия дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Доматите се белят най-лесно като се цепват на кръстчета в долната част и се пускат във вряща вода за 10 секунди и след това веднага се потапят в студена вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта