Доматена супа с брускети

Гост: Пеньо Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г стерилизирани домати
220 г кромид лук
150 г печурки
100 г ориз
100 г праз лук
30 мл бяло вино
6-7 бр. сушени мариновани домати
2 скилидки чесън
1 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. л. захар
готварска сметана
заквасена сметана
пресен магданоз
черен пипер
1/2 франзела
10-12 бр. сушени мариновани домати
4-5 пера див лук
2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с брускети
Гъбите и маринованите домати за супата се нарязват на кубчета, а лукът, чесънът и празът – наситно.
2
Доматена супа с брускети 2
Оризът се сварява до полуготовност в подсолена вода, след което се отцежда.
3
Доматена супа с брускети 3
Мазнината от маринованите домати се сгорещява в дълбок съд, сипват се наситнените лук, праз и чесън и се запържват до златисто (за 6-7 минути).
4
Доматена супа с брускети 4
Налива се виното и след като то се изпари, се добавят нарязаните печурки и мариновани домати и се задушава още 3-4 минути.
5
Доматена супа с брускети 5
Стерилизираните домати се пасират, сипват се в тенджерата и супата се оставя да покъкри около 10-15 минути.
6
Доматена супа с брускети 6
След това се поръсва със сол и захар, налива се пилешкият бульон, добавя се оризът и се вари още 3-4 минути, докато оризът е напълно готов.
7
Доматена супа с брускети 7
Франзелата се нарязва под лек наклон на тънки филийки, които се пореждат в тавичка и се запичат за 5-7 минути при температура на фурната 220 градуса.
8
Доматена супа с брускети 8
Маринованите домати за брускетите, стръкчетата магданоз и перата див лук се нарязват наситно и се смесват.
9
Доматена супа с брускети 9
Върху филийките се нанася от ароматната доматена смес и се запичат отново за 3-4 минути.
10
Доматена супа с брускети 10
При сервиране супата може да се полее с готварска сметана и да се поръси с листенца магданоз. Друг вариант е да се гарнирана с лъжичка заквасена сметана и стръкче магданоз и да се поръси с черен пипер на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: