Доматена супа с хрян

Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг домати
30 г масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
10 стръка магданоз
1-2 клонки целина
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. настърган хрян
1 с. л. кетчуп
захар и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с хрян
Лукът и клонките целина се нарязват наситно. Маслото се поставя в тенджера и се загрява. След това се изсипват нарязаните зеленчуци и се запържват за кратко. Налива се малко гореща вода и се задушава под капак 5-8 минути.
2
Доматена супа с хрян 2
Доматите се измиват, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Чесънът се нарязва наситно и се добавя в тенджерата. Разбърква се и се оставя на котлона за кратко, след което се оттегля от огъня, за да не загори.
3
Доматена супа с хрян 3
Към супата се прибавя кетчупът, разбърква се и се изсипват нарязаните домати (може да се използва и сокът, който са пуснали). Тенджерата се връща на котлона и супата се вари около 10 минути на тих огън. Ако е необходимо, се долива малко гореща вода.
4
Доматена супа с хрян 4
През това време магданозът се измива и се нарязва наситно заедно с листата на целината. Супата се подправя със сол и захар на вкус, разбърква се и се поръсва с наситнените магданоз и целина.
5
Доматена супа с хрян 5
Киселото мляко и хрянът се смесват и се разбъркват добре. Наливат се 1-2 черпака от бульона и се разбива. Супата се застройва с 1-2 черпака от течността, като се налива на тънка струйка. Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: