Доматена супа

Дата: 28.01.2015
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
 
Необходими продукти:
500 г домати
1 червена чушка
1 глава червен лук
1/2 люта чушка
1 скилидка чесън
2 с. л. слънчогледово олио
1 л зеленчуков бульон
2 с. л. соев сос „Кикоман"
400 г нахут (от консерва)
сокът от 1 лимон
2 стръка кресон
1 ч. ч. крутони
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Доматите се измиват, обелват се и се отцеждат от сока, като месестата част се запазва отделно.


2
Чушките се почистват от семките и заедно с олиото, обелените и почистени домати, нарязания лук и чесън се запичат за 25-30 минути в тава, в загрята на 220 градуса фурна. Ако е нужно, след изпичането, чушките се почистват от люспите.
3
Зеленчуковият бульон се налива в тенджера и се вари 20 минути на котлон, заедно със соевия сос „Кикоман”. Добавят се доматеният сок и нахутът, като малка част от нахута се запазва за декорация на порциите. Сместа се пасира, докато стане гладка.
4
В голяма тенджера се смесва всичко – печената смес и сместа със зеленчуковия бульон. Подправя се с лимоновия сок и се разпределя в 4 порции. Сервират се със стрък кресон и крутони.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта