Доматената кула

Дата: 18.05.2007
Източник: Бон Апети
Доматената кула
 
Необходими продукти:
50-60 г крема сирене
1 ч. л. ябълков оцет
1 с. л. сок от лимон
3 с. л. зехтин
маслини за украса
черен пипер на вкус
1/2 от бялата част на стрък праз
1 стрък лук
2 домата
3-4 листа зелена салата
40-50 г настъргано краве сирене
1-2 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Доматената кулаДоматите се почистват от дръжките, в долната част на всеки се изрязва кръстче и се попарват за кратко в гореща вода.
2
Доматената кула 2Попарените домати се слагат в купа с лед и се заливат със студена вода, за да се охладят.
3
Доматената кула 3След това се обелват и се нарязват на кръгчета, като основата и горната част се отстраняват.
4
Доматената кула 4Лукът и празът се нарязват наситно, разбъркват се с настърганото краве сирене и крема сиренето и се поръсват с черен пипер.
5
Доматената кула 5Отцеденият сок от лимон се смесва с ябълков оцет, зехтин и наситнен магданоз. Винегретът се посолява на вкус и се разбива.
6
Доматената кула 6В подходяща чиния се оформя канапе от листата зелена салата. Отгоре се реди кула от доматените кръгчета, като всяко се намазва с пастета от сирена.
7
Доматената кула 7Готовата доматена кула се украсява с маслина, полива се с винегрета и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта