Дробчета с чушки и бекон

Дата: 01.03.2013
Източник: Бон Апети
Дробчета с чушки и бекон
 
Необходими продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
500 г червени чушки от буркан без оцет
1 голяма глава червен лук
150 г бекон на ленти
40 мл зехтин „Екстра върджин”
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дробчета с чушки и бекон
Беконът се поставя в тава с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

 


2
Дробчета с чушки и бекон 2
Дробчета се пържат на два пъти в сгорещения зехтин, до златисто, от всички страни. После първите се връщат в съда.

 


3
Дробчета с чушки и бекон 3
Към тях се прибавят лукът, нарязан на ивички, запържва се за около 5 минути. Подправят се със сол и черен пипер, след това се слагат и чушките, нарязани на ивички. Запържват се закратко.

 


4
Дробчета с чушки и бекон 4
Готовото ястие се поднася с нарязан наситно магданоз и начупен бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2013
изключително вкусна и лесна рецепта!Вкъщи всички бяха очаровани!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта