Дудник

Дата: 17.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
500 г кисело мляко
300 г брашно
400 г пшеничен грис
125 г краве масло
1 щипка сол
1 ч. л. сода бикарбонат
 

Начин на приготвяне:
1
ДудникЯйцата се разбиват и към тях, при постоянно разбиване, се добавят киселото мляко, солта, содата, брашното и грисът.
2
Дудник 2Тавата за печене се намазва с половината масло. Изсипва се тестото, заравнява се и се намазва с останалото предварително разтопено масло.
3
Дудник 3Дудникът се пече около 1 час, в загрята на 160 градуса фурна, като се проверява с клечка.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Само да допълня, че сложих повече сол - 1 ч.л.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Уникално вкусно българаско нещо. :) Определено трябва да се опита в комбинация със сладко и сирене. Супер е рустикално и по домашно чаровно.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2015
Много вкусно нещо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта