Дует "Сьомга и калкан"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г филе сьомга
2 с. л. олио
1/3 глава лук
1 стрък лук
1 варен картоф
1 скилидка чесън
4-5 печурки
2 резена лимон
черен пипер и сол на вкус
150 г филе калкан
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дует \Всяко филе се нарязва по дължина на 3 лентички.
2
Дует \Лентичките сьомга и калкан се подреждат една до друга, като се редуват, и в единия край се нанизват на дървено шишче.
3
Дует \След това се сплитат подобно на плитка.
4
Дует \За да не се разтвори, плитката се забожда с шишче и в свободния край.
5
Дует \Рибата се поръсва със сол и черен пипер и се пече около 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
6
Дует \Картофът се обелва и се нарязва на парчета. Гъбите и главата лук се нарязват на тънки филийки.
7
Дует \Олиото се загрява в дълбок тиган, сипват се нарязаните зеленчуци и се запържват.
8
Дует \Към края се овкусяват със сол и черен пипер и се добавят нарязаните наситно пресен лук и скилидка чесън.
9
Дует \Плитката се гарнира със зеленчуците и с резени лимон и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта