Дуранкулашка чорба

Дата: 09.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг шаран
1 ч. л. оцет
1 ч. л. олио
1 с. л. стрита люта чушка
2-3 стръка девесил
10 скилидки чесън
6-7 стръка девесил
1/2 морков
1 домат
1 чушка
1 глава лук
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Дуранкулашка чорбаШаранът се сварява, като във водата се слагат по 1 ч. л. сол и оцет (oцетът се поставя, за да не се развари рибата). Лукът, морковът и чушката се нарязват.
2
Дуранкулашка чорба 2Когато шаранът се свари, бульонът се прецежда и в него се варят нарязаните зеленчуци. Доматът се обелва и се нарязва наедро, девесилът се наситнява и се прибавят в супата.
3
Дуранкулашка чорба 3Саламуриката се приготвя, като в купа се смесват нарязаните наситно скилидки чесън и девесил, стритата люта чушка, олиото, оцетът и солта.
4
Дуранкулашка чорба 4Шаранът се обезкостява, накъсва се на малки парчета и се поставя в почти готовата супа. Сервира се, като по желание се овкусява със саламурика.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта