Двойно-шоколадов кейк

Дата: 15.04.2015
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Двойно-шоколадов кейк
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
50 г шоколад
200 г заквасена сметана
2 с. л. какао
1 с. л. сода
100 г лешници
300 г брашно
за заливката:
100 г шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Шоколадът се смесва със сметаната.
3
Лешниците се натрошават.
4
Брашното се смесва със содата и какаото. Постепенно се прибавят яйцата, шоколадът и лешниците.
5
Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка (или в тава с незалепващо покритие).
6
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, до готовност - около 30 минути. Готовият кейк се залива с разтопен шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
5.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Джани, шоколадът и сметаната правят ганаш, но можете да си го спестите и да оставите шоколадът на парченца. В зависимост от големината им, може да се стопят и да дадат наситен шоколадов вкус на кекса.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Не можах да разбера за шоколада в тестото,как се смесца със сметаната?Натрошава се и се смесва,разтопява се на водна баня и се смесва,или?
3.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Направих този кейк,НООО в правоъгълна форма...нарязах го после на средата,за да се получат 2 блата...на долния капнах малко бейлис,а горния залях с шоколада,малко ягоди и поръсих с разбитите ядки,които ми останаха(кашу),разбих ги с бучки кафява захар
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Да ви е сладко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта