Двойно шоколадово парфе

Дата: 20.05.2008
Източник: Бон Апети
Двойно шоколадово парфе
 
Необходими продукти:
1 млечен шоколад (90 г)
какао за поръсване
2 с. л. захар за сметаната
120 мл сметана
2-3 капки есенция от ром
1/2 капсула ванилова есенция
3 с. л. нишесте
5-6 с. л. захар
2 ч. ч. прясно мляко
20 г краве масло
1 бял шоколад (90 г)
ягоди за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Двойно шоколадово парфеМлякото се смесва с нишестето и се кипва.
2
Двойно шоколадово парфе 2Добавя се захарта и се разбърква, докато се сгъсти.
3
Двойно шоколадово парфе 3Слага се маслото и получената смес се разделя на две части.
4
Двойно шоколадово парфе 4Шоколадите се начупват и се поставят в две отделни купи.
5
Двойно шоколадово парфе 5Едната част от крема се смесва с белия, а другата – с млечния шоколад.
6
Двойно шоколадово парфе 6В тъмната смес се сипва есенцията от ром, а в светлата – есенцията от ванилия.
7
Двойно шоколадово парфе 7Разбъркват се добре, така че шоколадите да се разтопят и се разпределят на пластове в коктейлни чаши.
8
Двойно шоколадово парфе 8Сметаната се разбива със захарта и се шприцова в чашите. Десертът се гарнира с ягоди и какао.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта