Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе

Дата: 31.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за аспика:
1/2 пакетче желатин
200 мл вода
2 с. л. инстантно кафе
2 с. л. кафе ликьор
50 г захар
масло за намазване
кафе на зърна за украса
за муса от бял шоколад:
400 г бял шоколад
250 мл животинска сметана
125 мл прясно мляко
1/2 пакетче желатин
за муса от черен шоколад:
300 г черен шоколад 75%
250 мл животинска сметана
125 мл прясно мляко
1/2 пакетче желатин

Начин на приготвяне:
1
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе 150 мл вода за аспика се загряват със захарта, докато захарта се разтвори. Сипва се кафето. Желатинът се разтваря в 50 мл студена вода. Кафената смес се дърпа от огъня, налива се ликьорът и отново се разбърква. Прибавя се и желатинът. Ако на повърхността се образува пяна, се отстранява с лъжица.
2
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе  2Форма терин се намазва добре с разтопено масло. Изсипва се кафената смес и се оставя във фризер за 10 минути или докато стегне.
3
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе  3През това време се приготвя белият мус. Шоколадът се разтопява на водна баня. Желатинът се накисва в 50 мл студено мляко. Шоколадът се смесва с останалото затоплено мляко и се разбърква. Сметаната се разбива на пухкава пяна.
4
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе  4Желатинът се разтопява в микровълновата и се добавя към шоколада и млякото, а накрая и се слага и сметаната. Белият мус се поставя върху аспика, заравнява се и се слага във фризер.
5
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе  5Приготвя се тъмният мус, като желатинът се накисва в 50 мл от млякото. Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавя се млякото и се разбърква. Отстранява се от колона.
6
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе  6Желатинът се загрява в микровълновата фурна и се сипва при шоколада и млякото и се разбърква. Сметаната се разбива на пухкава пяна, смесва се внимателно с шоколадовата смес.
7
Двуцветен шоколадов мус с аспик от кафе  7Шоколадовият мус се слага върху белия мус и се заравнява. Теринът се поставя в хладилник, покрит с фолио за свежо съхранение и се оставя да стегне за около 6 часа. Преди поднасяне се обръща и след това се реже.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2014
Изключитено вкусен и ефектен десерт:) Приготвя се лесно. Добавете и купчинка нар - комбинацията е невероятна:)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
Сега ще почвам да го правя :)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2014
Благодаря ви за отговора.Аз го направих - божествено сладко,на всички много им хареса!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2014
Ани, желатинът в пакетчета (или поне този, който се предлага на нашия пазар) обикновено винаги е 10 грама . Така че в рецептата става въпрос за 5 грама желатин.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Колко грама е желатинът.Аз имам кутия вътре с 4пакетчета по 10гр.До колкото знам не всички са еднакви.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


327 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта