Дюлева торта с праскови

Пухкава плодова торта с индианов блат и желатинов крем от дюли и праскови
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
30 г брашно
30 г захар
3-4 бр. дюли (600г)
1 компот праскови
150 г захар
200 мл сладкарска сметана
1 с. л. краве масло
1 пакетче желатин
1/2 капсула ванилия


Начин на приготвяне:
1
Дюлева торта с праскови
Яйцата и захарта за блата се разбиват с миксер, докато се получи пухкава, гъста пяна.
2
Дюлева торта с праскови 2
След това разбиването продължава на по-бавни обороти, като постепенно се сипва пресятото брашно.
3
Дюлева торта с праскови 3
Леко намаслена кръгла форма се покрива с хартия за печене. Сипва се готовото тесто, разпределя се равномерно и се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, като се поставя на най-горното ниво.
4
Дюлева торта с праскови 4
Дюлите се обелват, почистват се от семето и се настъргват. Кравето масло се загрява в тенджера, сипват се настърганите дюли, разбъркват се с 3-4 с. л. захар и се задушават 10-15 минути.
5
Дюлева торта с праскови 5
Когато дюлите омекнат, при тях се добавят обелените праскови и останалата захар, налива се част от сока от компота и се разбърква.
6
Дюлева торта с праскови 6
Плодовете се пресипват в кухненски робот, ароматизират се с ванилия и се пюрират. След това се претриват през цедка, докато се получи фино пюре.
7
Дюлева торта с праскови 7
Желатинът се залива с малко вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня.
8
Дюлева торта с праскови 8
Сметаната се разбива с миксер на пухкав сняг, сипва се при напълно изстиналите плодове и се разбърква. Прибавя се разтопеният и леко охладен желатин и сместа се разбърква добре.
9
Дюлева торта с праскови 9
Охладеният блат внимателно се отделя от хартията, след това се връща във формата и се сиропира с малко от сока на прасковите.
10
Дюлева торта с праскови 10
Отгоре се разпределя кремът и тортата се оставя да стегне в хладилник. Сервира се с топинг по избор или с разтопено домашно сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: