Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък

Дата: 07.12.2011
Източник: Бон Апети
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък
 
Необходими продукти:
300 г брашно
100 г кафява захар
175 г краве масло
8 с. л. кленов сироп
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л сода бикарбонат
1 капсула ванилия
1 щипка канела
за глазурата:
2 белтъка
350 г пудра захар
2 с. л. лимонов сок
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък
Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на пухкава маса.


2
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 2
Прибавят се  содата, джинджифилът, канелата, ванилията и кленовият сироп и отново се разбърква.


3
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 3
Слага се брашното и пак се разбърква, докато се получи хомогенно тесто. Оформя се като фитил, завива се в стреч фолио и се оставя в хладилник за около 20–30 минути, да стегне.


4
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 4
След това се разточва с дебелина около 0,5 см и от него се изрязват различни формички.


5
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 5
Поставят се  върху хартия за печене (ако са в тефлонова тава не е необходимо) и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.


6
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 6
Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да се регулира със захар или вода). Оцветява се по желание в различни цветове.


7
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 7
След като сладките изстинат се украсяват с глазурата.


 


Съвети:

Добре е преди да сложите сладките да се пекат, да ги оставите да престоят за 10-ина минути в хладилника, защото тестото е маслено и трябва да е стегнато преди печене.

Глазурата трябва веднага да се покрие с фолио, защото много бързо изсъхва.



Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2016
Много ги обичам! Имат превъзходен вкус и са чудесни за всеки повод!
15.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2015
Най-хубавите сладки с джинджифил които съм яла. Силно ги препоръчвам на всеки, които обича да прави сладки по Коледа. За глазурата може да сложите повече от 2 с.л лимонов скок. Смело сложете и повечко канела и празника наистина ще бъде специален. Печете на фурна без вентилатор стават по-добре. Сложете тавата на второто редче от долу на горе. Това е информация за всички начинаещи. Желая ви прекрасно Коледно забавление. П.п. Децата не харесаха много сладките. Предполагам заради по нестандартният вкус от джинджифила, но всички възрастни бяха страхотни, защото не са прекалено сладки и ухаят стракотно в Коледен дух.
14.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Три пъти съм ги правила тези сладки по Коледните празници. Винаги стават, вместо кленов сироп ползвам боров мед. Първият път изчезнаха много бързо след като ги украсих, даже някои се изядоха и без глазура :)
13.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2015
за първи път правя такъв вид сладки и станаха страхотни :) малко се затрудних с тестото защото не знаех точно как трябва да изглежда, но все пак се получи :)
12.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2013
Най- хубавите джинджифилови сладки, които съм правила
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта