Джинджифилови сладки

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Джинджифилови сладки
 
Необходими продукти:
225 г краве масло
200 г кафява захар
1 с. л. джинджифил на прах
1 1/2 ч. л. стрит карамфил
1/4 ч. л. сол
1 с. л. канела
2 ч. л. сода за хляб
225 г мед
475 г брашно
краве масло за намазняване


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се разбиват размекнатото масло, захарта, канелата, карамфилът, джинджифилът и солта до получаване на пухкава смес. Добавят се содата, разтворена в 2 ч. л. вода, и медът. Изсипва се половината от брашното, като продължава да се разбива. Постепенно се добавя останалото брашно, като се замесва малко твърдо, но не сухо тесто. Оставя се да почине на стайна температура около час.
2
Тестото се разделя на три равни части. Всяка част се поставя между два листа хартия за печене. Върху нея се разточва с точилка всяка от трите части тесто до дебелина около 0,5 см. Разточеното тесто се оставя в хладилник заедно с хартията за 2–3 часа.
3
Внимателно се отделя всяка от трите части от тестото. С формички за сладки – сърца, звезди и човечета, внимателно се оформят сладките. Поставят се една по една в предварително намазани тави.
4
Пекат се около 7 минути на 180 градуса и се поставят върху гладка повърхност, за да изстинат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2014
Стават страхотни - с тази комбинация от подправки - ароматът е просто вълшебен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: