Джинджифилово брюле с банан и шоколад

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2009
Джинджифилово брюле с банан и шоколад
 
Необходими продукти:
5 жълтъка
400 мл готварска сметана
1/2 ч. ч. захар
1 капсула ванилова есенция
4-5 с. л. захар за поръсване
1 банан
90 г натурален шоколад
20 г масло
1 с. л. пресен джинджифил
3 ч. л. захар



Начин на приготвяне:
1
Джинджифилово брюле с банан и шоколад
Сметаната се подслажда с 1/2 ч. ч. захар и се кипва.
2
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 2
Жълтъците се разбиват за кратко с тел и в тях на тънка струя се налива кипналата сметана, като се бърка. 3-4 с. л. от сметаната се запазват за банановия крем.
3
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 3
Сместа се сипва в подходяща тенджера и се бърка на умерен огън, докато се уплътни. Сваля се от котлона и се овкусява с ваниловата есенция.
4
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 4
Маслото за банановия крем се загрява, прибавя се настърганият джинджифил, разбърква се и се поръсва с 3 ч. л. захар.
5
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 5
Прибавя се нарязаният на колелца банан, разбърква се и се оставя да омекне за 1-2 минути.
6
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 6
Налива се отделената сметана, начупва се шоколадът и се бърка на умерен огън до хомогенизиране.
7
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 7
Банановият крем се разпределя на дъното на подходящи купички, залива се със сметановия крем и се оставя да се охлади в хладилник.
8
Джинджифилово брюле с банан и шоколад 8
Охладеният десерт се поръсва обилно със захар и се карамелизира с горелка за крем „Брюле“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: