Джобове от салата „Айсберг“ с месо

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Джобове от салата „Айсберг“ с месо
 
Необходими продукти:
600 г свинско бонфиле
1 глава червен лук
100 г кестени
8 листа от салата „Айсберг” (обикновена)
1 с. л. орехово олио (сусамово)
1 ч. л. кафява захар
1 с. л. паста къри (на прах)
3–4 листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на хапки и се запържва за 4–5 минути в олиото. Добавя се нарязаният на шайби лук и се пържи още 2–3 минути.
2
След това се добавят сварените, обелени и нарязани на четвъртинки кестени, доливат се 300 мл вода и ястието се задушава на тих огън около 15 минути.
3
Когато водата се изпари, се добавя кърито, бърка се 2–3 минути и се добавя захарта, като се разбърква непрекъснато още около 2 минути.
4
Предястието се сервира върху листата от маруля, като се поръсва с накълцания босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: