Джолан в бял сос "Мама Саша"

Дата: 31.12.2005
Източник: Бон Апети
Джолан в бял сос
 
Необходими продукти:
2 малки свински джолана
200 г пресни печурки
200 г топено сирене
1 кофичка кисело мляко
2-3 с. л. соев сос
1 ч. л. самардала
 

Начин на приготвяне:
1
Джолан в бял сос Джоланът се слага в тенджера под налягане. Наливат се 200 мл вода, сипват се няколко лъжици соев сос и след като налягането се вдигне, се вари около 45 минути. Сосът, останал след варенето, се запазва.
2
Джолан в бял сос Свареният джолан се обезкостява. Слага се в глинено гювече, налива се сосът от варенето, добавя се топеното сирене. Пънчетата на гъбите се махат и шапките се слагат цели в гювечето.
3
Джолан в бял сос Налива се овкусеното със самардала кисело мляко. Гювечето се захлупва и се пече 20 минути във фурна при температура 250 градуса. След това температурата се намалява на 170 градуса и се пече още 3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта