Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки

Дата: 04.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г коприва
1-2 с. л. ябълков оцет
2-3 с. л. брашно
1 ч. ч. олио
1-2 дафинови листа
листата на 1 стрък девесил
2 стръка пресен лук
5-6 едри печурки
8 пъдпъдъчи яйца
50 г смлени орехови ядки
100-150 г овче сирене
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печуркиКопривата се измива, поставя се във вряща подсолена вода и ври 3 минути. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се нарязва наситно.
2
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки 2Гъбите се почистват и пънчетата се отстраняват. Чадърчетата се нарязват на филийки и се запържват в 2 с. л. силно загрято олио до златисто.
3
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки 3Останалото олио също се загрява и в него за 30 секунди се запържва нарязаният наситно лук. След това се поръсва брашното и щом лукът се запържи до златисто, съдът се оттегля от котлона.
4
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки 4Поръсва се с червения пипер, разбърква се, сипва се наситнената коприва, посолява се и се запържва, като се бърка непрекъснато. Накрая се подправя с нарязан наситно девесил, разбърква се още веднъж и се оттегля от котлона.
5
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки 5В кипнала подсолена вода се поставя дафиновият лист, налива се ябълковият оцет и едно по едно се счупват яйцата от пъдпъдък. Варят се 3 минути, след което се изваждат с решетъчна лъжица.
6
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки 6В порционна чиния се поставя метален пръстен, в него се слагат ред настъргано сирене и ред джуркана коприва, отгоре се поръсват смлените орехови ядки и отново се слагат по един ред сирене и коприва.
7
Джуркана коприва с овче сирене, яйца от пъдпъдък и запържени печурки 7Пръстенът се изважда, върху копривата се поставят по 2-3 поширани яйца от пъдпъдък и се поръсват с червен пипер. Отстрани се гарнира със запържени печурки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта