Ebi Chili

Дата: 28.05.2010
Източник: Бон Апети
Ebi Chili
 
Необходими продукти:
300 г тигрови скариди
сол на вкус
3 с. л. соев сос
2–3 стръка розмарин
2–3 стръка лавандула
4–5 скилидки чесън
100 мл зехтин
200 г челядинки
1 с. л. захар
1 с. л. рибен бульон
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. доматена паста
по 4–5 листа радичо, чикоре, зелена салата
3 с. л. сусам
50 мл олио
соев сос за бланширането
 

Начин на приготвяне:
1
Почистените скариди се запържват в олиото и сусама.
2
Продуктите за лютия сос се разбъркват до хомогенизиране и с него се поливат скаридите.
3
Гъбите се бланшират за 5–6 минути във вода и соев сос. След това се овкусяват със зехтина, чесъна, джинджифила, лавандулата, розмарина, соевия сос и се посолява.
4
От различните видове салати се взима по 1 листо и в тях се слагат тигровите скариди. Сервират се, като в единия край се поставя от маринованите гъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта