Еклери с ягодов крем

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2010
Еклери с ягодов крем
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
3 с. л. краве масло
250 г брашно
3 яйца
200 г заквасена сметана
100 г захар
1 ванилия
100 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Еклери с ягодов крем
В тенджерка се слагат да заврят 300 мл вода, добавят се солта, захарта и маслото. Разбърква се, изсипва се наведнъж брашното и се бърка с дървена лопатка (лъжица), докато сместа почне да се отделя от стените на съда.
2
Еклери с ягодов крем 2
Дръпва се от огъня, бърка се, докато поизстине, и едно по едно се добавят яйцата до получаване на гладко кремообразно тесто.
3
Еклери с ягодов крем 3
С помощта на сладкарски пош или на супена намазнена лъжица върху хартия за печене се оформят топчета (пуфки). Пекат се до златисто на 220 градуса, след това температурата се намалява до 180 градуса за 7–10 минути. Накрая се оставят в изключена и отворена фурна около 5 минути.
4
Еклери с ягодов крем 4
Захарта и сметаната за крема се смесват и разбиват. Ароматизира се с ванилията. Ягодите се наситняват и се смесват със сметаната. С получения крем се пълнят пуфките (от долната страна), като се използва сладкарски пош, или се разрязват през средата и се пълнят с лъжица.
 
 

Съвет:

Може да се украсят с листа мента или джоджен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: