Елзаски заек

Поднасяме го върху канапе от ябълки, лук и бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2012
Елзаски заек
 
Необходими продукти:
1 заек
800 г лук
2 червени ябълки
150 г пушен бекон
2 с. л. захар
500 мл бира
5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Елзаски заек

Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Елзаски заек 2

Запържва се в 3 с. л. сгорещенo олио, от всички страни, до златистo. Изважда се в чиния.

 


3
Елзаски заек 3

В същия съд се слага останалото олио и се запържва нарязаният на жулиен лук. Когато омекне, се прибавя и нарязаният на малки кубчета бекон. Месото също се връща в съда.  

 


4
Елзаски заек 4

Ябълките се измиват и се нарязват на филийки, без да се белят, като вътрешността се отстранява. Подреждат се върху месото. Оставя се на огъня за 2–3 минути.

 

 


5
Елзаски заек 5

След това се залива с бирата и се посипва със захарта. Ястието се похлупва и се оставя да се задушава около 40 минути.



 


6
Елзаски заек 6

Парчетата заек се поднасят върху канапе от ябълки, лук и бекон и се заливат със соса от задушаването.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2020
Много обчач този комбинация :бекон и сладко. Мисля ,че на месото му е нужно повече време ,за да стане крехко. Страшно вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Невероятна комбинация и страхотен вкус в резултат!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: