Елзаско печено на фурна

Дата: 21.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г обезкостена агнешка плешка
500 г свински джолан без кост
500 г телешки врат
200 г бекон (на ленти)
1,2 кг картофи
6 скилидки чесън
3 стръка праз
3 глави лук
3 моркова
сол и черен пипер на вкус
патешка мас за намазване
за маринатата:
1 бутилка бяло вино „Ризлинг” (750 мл)
1 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
1 ч. л. зрънца хвойна
 

Начин на приготвяне:
1
Елзаско печено на фурнаМесото се реже на големи кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер, накълцаната мащерка и стритата хвойна. Налива се виното и се поръсва с наситнения магданоз. Оставя се в хладилник за 24 часа.
2
Елзаско печено на фурна 2Зеленчуците се почистват. Картофите, празът и морковите се нарязват на кръгчета, лукът – на полумесеци, а чесънът се реже на четири.
3
Елзаско печено на фурна 3Керамична форма с капак се маже с патешка мас.
4
Елзаско печено на фурна 4Редят се картофи, месо, зеленчуци – и така, докато свършат продуктите.
5
Елзаско печено на фурна 5Всеки ред зеленчуци се овкусява със сол и черен пипер. Покрива се с лентичките бекон.
6
Елзаско печено на фурна 6Налива се маринатата.
7
Елзаско печено на фурна 7Съдът се запечатва с тесто, направено от брашно и вода.
8
Елзаско печено на фурна 8Ястието се пече 4 часа в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта