Емпанадас с телешка кайма

Дата: 29.08.2011
Източник: Бон Апети
Емпанадас с телешка кайма
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
2 яйца
1/2 ч. л. сол
за плънката:
250 г телешка кайма
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
30 г зелени маслини
30 г стафиди
1 сварено яйце
250 мл телешки бульон
1 ч. л. брашно
1 с. л. олио
5–6 капки лют сос
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Емпанадас с телешка кайма
Продуктите за тестото се слагат в кухненски робот и се разбиват за кратко, докато се получат маслени трохи. (маслото трябва да е студено).


2
Емпанадас с телешка кайма 2
Изсипват се върху кухненски плот и се замесва тесто. То се завива в стреч филио и се оставя в хладилник за 30 минути, да стегне.


3
Емпанадас с телешка кайма 3
В тенджера се загрява олиото, слага се каймата и се мачка с дървена лъжица, докато стане на трохи.


4
Емпанадас с телешка кайма 4
Добавят се наситнените лук, чесън и маслини, и стафидите. Бърка се до омекване на зеленчуците и се подправя с червеният пипер, черен пипер, сол и лют сос.


5
Емпанадас с телешка кайма 5
Налива се телешкият бульон и се оставя на огъня докато се изпари течността. След това се добавя брашното и се разбърква. Когато плънката изстине се настъргва яйцето.


6
Емпанадас с телешка кайма 6
Тестото се изважда от хладилника, разточва се на тънка кора и от него се изрязват кръгчета с диаметър 7–8 см, с помощта на ринг.


7
Емпанадас с телешка кайма 7
В центъра на всяко се поставя от плънката, прегъва се на две по средата и краищата се прищипват с пръсти или с вилица.


8
Емпанадас с телешка кайма 8
Емпанадите се подреждат се в тава, върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, до зачерваване.


 


Съвети: Преди да се сложат във фурната емпанадите могат да се намажат с разбито яйце.

Подходящо е да се поднесат със сос “Чимичури”.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта