Емпанадас

Дата: 19.03.2005
Източник: Бон Апети
Емпанадас
 
Необходими продукти:
350 г брашно
1/2 ч. л. риган
1 щипка кимион
50 г маслини (без костилките)
50 г стафиди
1 голяма глава лук
2 печени стерилизирани червени чушки
100 г маргарин
250-300 г телешки шол
1 ч. л сол
150 г маргарин
1/2 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
ЕмпанадасПродуктите за тестото се смесват. Замесва се твърдо тесто, от което се разточват няколко диска.
2
Емпанадас 2Месото се нарязва на кубчета, лукът – наситно. В загрят тиган се стопява маргаринът, в него се запържва лукът и когато се зачерви, се прибавя месото. Прибавят се риганът, червеният пипер и кимионът.
3
Емпанадас 3Накрая се слагат нарязаните надребно чушки, маслините и стафидите.
4
Емпанадас 4Във всеки от разточените тестени дискове се поставят по 2 лъжици от плънката. Дисковете се затварят във формата на полумесец.
5
Емпанадас 5Отгоре се намазват с разбит жълтък, подреждат се в намазенена и набрашнена тава. Пекат се в силно загрята фурна при температура 200-220 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


274 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта