Езичета в сос с хвойна

Дата: 07.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински език
1 ч. л. къри
1 с. л. зърна хвойна
2 с. л. доматено пюре
3-4 с. л. олио
1 кубче телешки бульон
1/2 глава лук
1 червена чушка
50-60 мл бяло вино
1/2 ч. л. зърна черен пипер
1 ч. л. сол
2 дафинови листа
1/2 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Езичета в сос с хвойнаЕзиците се поставят в тенджера под налягане. Наливат се 1,5 литра вода, посолява се, добавят се дафиновите листа и черният пипер. След като се вдигне налягането, ври 30 минути.
2
Езичета в сос с хвойна 2Лукът и чушката се нарязват наситно и се запържват за 2 минути в предварително загрятото олио. Подправят се с къри и джинджифил, добавят се смачканите плодчета хвойна, налива се виното, стрива се бульонът.
3
Езичета в сос с хвойна 3След като течността се редуцира, се слага доматеното пюре и се наливат 200 мл гореща вода. Сосът къкри 15 минути, след което се претрива.
4
Езичета в сос с хвойна 4Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка.
5
Езичета в сос с хвойна 5Езиците се заливат с готовия сос. Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта