Език на скара с люта салца

Освен пикантният вкус на салцата, тук доминира и аромата на запечено прошуто
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2012
Език на скара с люта салца
 
Необходими продукти:
1 кг телешки език
200 г прошуто (тънко нарязано)
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 с. л. дижонска горчица
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за салцата:
1 краставица
2 домата
1 малка глава червен лук
1 люта зелена чушка
4 стръка магданоз
3 стръка босилек
30 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Език на скара с люта салца

Езикът се сварява в тенджера под налягане за 1–1,5 часа, с чесъна, розмарина и лука, нарязан наедро. Изважда се от водата и докато е топъл се обелва. Нарязва се на филии с дебелина около 2 см, овкусява се със сол и черен пипер, намазва се с горчица и се увива в прошуто.

 


2
Език на скара с люта салца 2

Запича се на слаба, намазнена скара за кратко от всички страни.

 


3
Език на скара с люта салца 3

Доматите се обелват и се почистват от семките. Краставицета и чушката също се почистват от семките. Всички зеленчуци за салцата се нарязват на много ситно. Билките се наситняват. Всичко се смесва в купа и се овкусява със сол и черен пипер. Наливат се зехтина и лимоновия сок и се разбърква. Езикът се поднася със салцата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: