Фъч

Дата: 09.05.2014
Източник: Жени Бончева
ТИТЛА: Чирак
Фъч
 
Необходими продукти:
за фъча:
3 яйца
250 г захар
125 г масло
3 с. л. какао на прах
1 ванилия
100 г сурови белени бадеми
1 есенция ром
200 г пресято брашно
за глазурата:
160 г черен шоколад
25 г масло
1 с. л. какао на прах
100 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се маслото (трябва да е меко), какаото, ванилията и есенцията ром. Бадемите се натрошават на по-едро и се изсипват в сместа. Слага се брашното и внимателно се разбърква.
2
Получената гъста, лепкава смес се изсипва в намаслена, правоъгълна тавичка. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
3
Глазурата се приготвя като на водна баня се разтопяват шоколадът заедно с маслото, какаото и прясното мляко.
4
След като се извади от фурната, фъчът се залива с глазурата и се оставя да се охлади.




Съвет: Най-добре е да се сервира на следващия ден - студен, с топка сладолед.

Бон Апети!:))
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2014
Това е любимият ми десерт още от много малка, въпреки че аз не добавям ядки.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Любима рецепта,но не използвам ядки и добавям щипка канела в тестото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта