Фахитас със заквасена сметана

Дата: 13.07.2010
Източник: Бон Апети
Фахитас със заквасена сметана
 
Необходими продукти:
4 тънки питки
1/4 ч. л. червен пипер
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. кимион
200 г заквасена сметана
мазнина за тигана
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. сусам
1 с. л. соев сос
4 с. л. готов сос „Барбекю”
1 оранжева чушка
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 мл бяло вино
300 г пилешко филе
200 г телешко филе
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешкото и пилешкото месо се режат на хапки. В намазнен тиган се запържват за 2–3 минути телешките хапки, добавят се и пилешките и се пържи още 3–4 минути. Сипва се виното и след като изври, хапките се овкусяват със сол и пипер.
2
Чушките се режат на жулиен и се добавят към хапките. Сотират се за 5–6 минути, добавят се соевият и барбекю сосът. Разбърква се добре, поръсва се със сусама и се дръпва от огъня.
3
Сметаната се смесва с кимиона, наситнения чесън, червения, бял пипер и сол, разбърква се добре. Сипва се в топла сосиера.
4
Преди сервиране месно-зеленчуковата смес се увива в питките като дюнер или като палачинка и се поднася заедно със соса.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта