Фалшива дроб-сaрма

Вместо дреболийки, плънката е от спанак, моркови и печурки
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2012
Фалшива дроб-сaрма
 
Необходими продукти:
за тестото (за около 12 палачинки):
2 ч. ч. брашно
3 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
1 щипка сода бикарбонат
1 щипка сол
олио за намазване на тавата

за дроб-сармата:
500 г пресни печурки
1/2 ч. ч. перлен ориз
2 моркова
200 г пресен спанак
1 глава лук
1 1/2 ч. ч. зеленчуков бульон (гъбен)
4 стръка копър
1/4 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за заливката:
3 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фалшива дроб-сaрма

Всички продукти за тестото се разбъркват до получаването на смес с гъстотата на боза.

 


2
Фалшива дроб-сaрма 2

В тиган, намазан с олио, се изпичат 12 палачинки.

 


3
Фалшива дроб-сaрма 3

Гъбите и морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът и копърът се наситняват. Спанакът се измива и се нарязва наедро.

 


4
Фалшива дроб-сaрма 4

В малко олио се запържват лукът и морковите. Прибавят се гъбите, когато и те леко се позапържат, се слага оризът, предварително измит. Запържва се и се налива 1/2 чаша бульон.

 


5
Фалшива дроб-сaрма 5

Когато ястието остане на мазнина, се слага спанакът. Овкусява се с червеният пипер, чубрицата, копърът, сол и черен пипер.

 


6
Фалшива дроб-сaрма 6

От сместа се слага по 1 с. л. във всака палачинка и се завиват сарми.

 


7
Фалшива дроб-сaрма 7

Подреждат се в тава и се заливат с 1 ч. ч. бульон. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до зачервяване – около 15 минути.

 


8
Фалшива дроб-сaрма 8

Продуктите за заливката се разбиват и в купа.

 


9
Фалшива дроб-сaрма 9

Палачинките се изваждат и се заливат със сместа. Запичат се за около 10 минути на 200 градуса (до зачервяване).


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Вкусно е, но определено отнема повече от 1 час да се приготви!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта е,пробвах я още на същия ден и я правя редовно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: