Фасул по масларски

Дата: 27.09.2002
Източник: Бон Апети
Фасул по масларски
 
Необходими продукти:
300 г зрял фасул
1/4 връзка магданоз
1 стрък целина
3 стръка пресен девесил (или 1 ч. л. сух)
2 глави лук
3-4 моркова
3-4 домата
250 г обезкостен свински бут
300 г пушена солена сланина
1/2 стрък пресен джоджен (или 1 ч. л. сух)
 

Начин на приготвяне:
1
Фасул по масларскиФасулът се сварява и се отцежда. Месото се нарязва на малки късчета, лукът - наедро, морковите - на колелца. Подправят се със ситно нарязани девесил, джоджен, магданоз и целина. Задушават се на тих огън до омекване.
2
Фасул по масларски 2Сланината се нарязва на тънки ивички и се подрежда на дъното на глинен гювеч. Върху нея се поставят месото и зеленчуците, изсипва се фасулът.
3
Фасул по масларски 3Фасулът се покрива с нарязани на колелца домати, върху тях се подреждат ивички сланина. Ястието се залива с топла вода и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 30–40 минути (до готовност). Малко преди да се извади, се поръсва обилно с чубрица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта