Филе от калкан със сос "Русалка"

Дата: 28.08.2003
Източник: Бон Апети
Филе от калкан със сос
 
Необходими продукти:
1 кг калкан
2–3 стръка магданоз
3–4 с. л. олио
2 стръка зелен лук
1 морков
100 г черни маслини
100 г мариновани краставички
100 г стерилизирани гъби
300 г домати
брашно за паниране
1 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Филе от калкан със сос От калкана се отстранява кожата и се рибата се филетира. Филетата се осоляват, панират се в брашно и се пържат от двете страни в силно загрята мазнина.
2
Филе от калкан със сос Сосът се приготвя, като в олиото за 1–2 минути се запържва ситно нарязаният лук. Прибавя се морковът, пържи се 2–3 минути и се слагат гъбите, нарязаните краставички, почистените от костилките маслини, накълцаният магданоз и пюрираните домати. Разбърква се и се оставя да поври, докато сосът започне да се сгъстява. Подправя се със солта и джинджифила.
3
Филе от калкан със сос При сервиране в чиния се слага от изпържения калкан и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта