Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос

Дата: 16.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от риба тилапия
1 скилидка чесън
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. майорана
30 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. едрозърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 малка глава лук
сокът и кората от 1/2 лимон
1/2 ч. ч. бяло сухо вино
60 г краве масло
1/2 връзка копър
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос
Рибата се подправя със сол и черен пипер, слага се в тава, намазана със зехтин.

 


2
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 2
Чесънът се стрива на паста и се смесва с горчицата, майораната и ригана. Филетата се намазват с ароматната смес и се поливат с малко зехтин. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 


3
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 3
Лукът за соса се нарязва наситно и заедно с виното се кипват в касерола, докато течността се редуцират до 1/2. Овкусява се със сол, бял пипер, сокът и настърганата кора от лимона.

 


4
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 4
Отстранява се от котлона, слага се студеното масло, нарязано на кубчета. Бърка се, докато се разтвори. Поръсва се ситно нарязаният копър.

 


5
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 5
Рибата се сервира със соса и стръкчета пресен копър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
ще я опитам!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2014
Стана наистина много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта