Филетиране на калкан

Дата: 06.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 калкан (3 кг) 

Начин на приготвяне:
1
Филетиране на калканПърво се прави разрез, близо до главата.
2
Филетиране на калкан 2След това се прави прорез по дължината на централната кост, до края.
3
Филетиране на калкан 3С гъвкав и остър нож се отделят филетата, като при това, внимателно се изважда хайверът.
4
Филетиране на калкан 4Бузите от главата се отделят.
5
Филетиране на калкан 5Вътрешностите от корема се отстраняват.
6
Филетиране на калкан 6Във всяко филе се прави прорез откъм опашката и след това кожата внимателно се отстранява, без да се наранява финото месо на рибното филе.
7
Филетиране на калкан 7Накрая се отстранява и тази част, която е по продължение на хрущяла на филето.



Съвет:
Костите (заедно с главата) може да използвате, за да приготвите бульон.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта