Финландски картофени хлебчета

Без мая и без втасване
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
100 г брашно от спелта
1 яйце
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Финландски картофени хлебчета
Картофите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат. Охлаждат се, настъргват се, смесват се с брашното, солта и яйцето и се разбъркват.
2
Финландски картофени хлебчета 2
От тестото се оформят 4 тънки и кръгли питки и се подреждат в тава с незалепващо покритие.
3
Финландски картофени хлебчета 3
Надупчват се с вилица.
4
Финландски картофени хлебчета 4
Пекат се около 10 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Супер изглеждат! Лесна рецепта, ще ги приготвя!
10.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Чудни!!!
9.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Това е по-добрият вариант на картофено кюфте.
8.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2014
Хлебчетата са много сполучливи. Ще ги повторим пак, децата останаха възхитени.
7.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: