Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле

Дата: 03.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кайма смес
2 малки картофа
2 яйца
1/4 връзка магданоз
1 с. л. бахар
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
за соса:
3 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. ч. животинска сметана
1 ч. л. дижонска горчица
сол и бял пипер на вкус
за гарнитурата:
500 г червено зеле
1 малка глава червено цвекло
1 зелена ябълка
1 глава червен лук
1/2 ч. ч. червено вино
1 ч. ч. телешки бульон
50 г краве масло
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
зехтин за печене на цвеклото

Начин на приготвяне:
1
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле
Червеното цвекло се слага в алумуниево фолио, полива се с малко зехтин и се завива добре. Пече се за 1 час в загрята на 180 градуса фурна. 


2
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 2
В купа се смесват продуктите за кюфтета – каймата, яйцата, счуканите в хаванче бахар и черен пипер, настърганите на ситно ренде картофи, нарязаният наситно магданоз. Посолява се и се замесва.

 


3
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 3
От сместа се оформят кюфтета, леко се сплескват, поставят се в 2 тави с пергаментова хартия на дъното и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 40 минути.


4
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 4
Пилешкият бульон за соса се кипва, слагат се горчицата, сол, бял пипер и сметаната и се оставя да ври на слаб огън, докато се сгъсти – за около 30 минути.

 


5
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 5
Лукът за гарнитурата се нарязва на ивички и се запържва в маслото до златисто. Прибавя се обелената и нарязана на малки кубчета ябълка и се оставя и тя да се запържи.

 


6
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 6
Зелето се нарязва наситно и се прибавя към останалите продукти. След това се слага изпеченото и нарязано на кубчета червено цвекло. Когато се запържат, се налива червеното вино, прибавят се счуканият в хаванче ким, сол и черен пипер. 

 


7
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 7
Когато виното се изпари, се налива бульонът, похлупва се и гарнитурата къкри на слаб огън за около 40 минути.


8
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 8
Кюфтета се поднасят заляти със соса и отстрани се разпределя от червената гарнитура.


 


 


 


 


Съвет: Тъй като обикновено бульонът е солен, е добре сосът да се посоли накрая, след като го опитате. От тези продукти излизат 22-24 кюфтета.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта